Vojvodjanska banka donirala računare Gerontološkom centru Kikinda

Beta-opzu4ujj9g.640x360_rss-600x315.jpg


Vojvođanska banka pokrenula je u oktobru koji je Mesec solidarnosti sa starim licima, veliku društveno odgovornu akciju u okviru koje će do kraja godine gerontološkim centrima u 12 gradova u Srbiji donirati ukupno 190 računara.

Gerontološkom centru Kikinda danas je uručeno 10 računara, a u narednom periodu donacije će biti upućene i centrima u Beogradu, Kargujevcu i Šapcu, dok su korisnicima gerontoloških centara u Leskovcu, Surdulici, Novom Sadu, Novom Pazaru, Apatinu, Nišu, i Knjaževcu,  računari već stavljeni na raspolaganje.

Zorica Džida, direktorka sektora Društveno odgovorno poslovanje  Vojvođanske banke, istakla  je da ova kompanija tradicionalno poklanja računare zdravstvenim, obrazovnim i drugim ustanovama. Opremanje gerontoloških centara posebno je važan deo ove akcije, jer pomaže i starijim osobama da se uključe u digitalnu transformaciju i tako umnogome olakšaju svoju svakodnevicu.

„Svedoci smo ogromnih promena oko nas. Način na koji komuniciramo sa drugima, kompanijama, pa čak i državom se iz korena promenio. Nove tehnologije nam donose komfor. Omogućavaju nam da „jednim klikom“ obavljamo poslove za koje smo nekada morali da čekamo u redovima i pred šalterima. Pomažu nam da se bolje informišemo i povezuju nas sa najbližima“, rekla je Džida i dodala da je između ostalih, i ova vrsta podrške potrebna starijim osobama, koje nisu imale priliku da se tokom redovnog školovanja  edukuju na ovom polju.

Direktor Gerontološkog centra Kikinda, Svetislav Vukmirica , zahvalio se Vojvođanskoj banci i istakao da veruje da će se zahvaljujući donaciji delimično neutralisati fizička udaljenost porodica i prijatelja od korisnika njihovog doma i da će digitalna komunikacija omogućiti njihovo dodatno povezivanje.

„U našem domu vlada veliko interesovanje za računare. Naši korisnici raduju se prilici da ovladaju novim tehnologijama i tako otvore nove kanale informisanja i komunikacije. Svi donirani računari biće raspoređeni u zajedničke prostorije za korisnike“,  objasnio  je direktor ove ustanove.

(Beta)

Send this to friend