Veliki preokret: ruski vojnici pronašli hemijsko skladište terorista u Dumi

1523981248_2446520712_867b516f56-600x315.jpg

Ruski vojnici pronašli su u sirijskom gradu Dumi skladište supstanci neophodnih za proizvodnju hemijskog oružja, saopštio je televizijski kanal „Zvezda“.

„Pronađene supstance, kao što su tiodihlikol, dietanolamin, neophodni su za dobijanje sumporastog i azotastog iperita. U skladištu je pronađen i balon s hlorom, isti kao onaj koji su teroristi koristili za režiranje visokotiražne lažne priče“, navedeno je u saopštenju.

Televizijski kanal je naveo da je skladište napravljeno u podrumu stambene zgrade. Prema rečima stručnjaka jedinica za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu Aleksandra Rodionova, laboratoriju su koristile terorističke organizacije koje su pod kontrolom držale ovaj grad.

Prošle sedmice agencija Sana je saopštila da je sirijska armija u naselju Aftris u Istočnoj Guti pronašla skladište s opremom neophodnom za pripremu otrovnih supstanci.

Zapad je ranije optužio Damask za hemijski napad na sirijski grad Duma u Istočnoj Guti, što je SAD, Velikoj Britaniji i Francuskoj poslužilo kao izgovor za raketni napad na Siriju 14. aprila.

(Sputnjik)

Članak Veliki preokret: ruski vojnici pronašli hemijsko skladište terorista u Dumi se pojavljuje prvo na Krstarica.

Send this to friend