U Sloveniji sutra regionalna konferencija o borbi protiv terorizma

goran-svilanovicb_1511946126.640x360_rss-600x315.jpg


Predstavnici vlada država jugoistočne Evrope, regionalnih organizacija i inicijativa učestvovaće sutra u Brdu kod Kranja na konferenciji o regionalnoj saradnji u borbi protiv terorizma i nasilnog ekstremizma.

Učesnici druge Regionalne konferencije o koordinaciji u borbi protiv terorizma i sprečavanju i borbi protiv nasilnog ekstremizma u jugoistočnoj Evropi razgovaraće o trenutnim izazovima u toj oblasti, kao i o aktivnostima na evropskom, regionalnom i nacionalnom nivou i o načinima sprovodjenja već postignutih dogovora.

Konferenciju u Brdu kod Kranja organizuje Savet za regionalnu saradnju (RCC), a domaćin konferencije je slovenačko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

U saopštenju je navedeno da će predstavnici vlada država i medjunarodnih i regionalnih organizacija i inicijativa koje se bave tom oblašću razgovarati o saradnji i koordinaciji aktivnosti u jugoistočnoj Evropi, kao i o aktivnostima i rezultatima koji su postignuti posle konferencije održane u novembru 2016. godine u Tirani.

Medju učesnicima skupa u Sloveniji biće generalni sekretar RCC-a Goran Svilanović i državni sekretar slovenačkog Ministarstva unutrašnjih poslova Boštjan Šefic.

(Beta)

Send this to friend