Trebalo je da budu Partizanova velika pojačanja, evo šta Đukić misli o njima!

1511944323_mdj650529039020171125140521.jpg

U jučerašnjoj najavi utakmice sa Voždovcem, trener Partizana Miroslav Đukić osvrnuo se i na učinak pojedinih igrača koji za sada nisu opravdali očekivanja.

Kada je ta tema u pitanju, u prvi plan izbija Sejduba Suma, Partizanovo najskuplje pojačanje koje nikako da se prilagodi na Đukićevu ekipu ove jeseni.

”Ja sam svestan da u fudbalu prolazimo kroz različite momente, nekad ste inspirisani manje, nekad više, sve su to faze kroz koje se prolazi, ali postoji neki intenzitet i rad za ekipu ispod kojeg ja ne mogu da idem. Kod mene morate da radite za ekipu.

Mogu da dozvolim da nemate dan, ali ne mogu da dozvolim da nemamo taj intenzitet, a znam da ga protivnik ima. I ako ga mi nemamo, a ne vidim da mi dajete nešto ekstra…

Postoje dva igrača koji trče manje od ostalih, Mesi i Kristijano, ali oni daju 60-100 golova godišnje i možemo da zažmurimo kad manje trče. Ali mi što smo zemaljski igrači, moramo da trčimo i da radimo i u nekom momentu se pojavi taj naš kvalitet. Ako se ne pojavi, znamo da smo radili za ekipu.

Kod Sume ne vidimo taj intenzitet. On radi na treninzima, pokušava da se adaptira. Nadam se da će što pre biti onaj Suma kog svi želimo”, izjavio je Đukić.

Još jedan momak je letos došao kao veliko pojačanje, to je naš zlatni ”Orlić” Nemanja Antonov koji je stigao iz švajcarskog Grashopersa, ali ni on ne uspeva da se izbori za značajniju ulogu u aktuelnom sastavu Partizana.

Na insistiranje novinara, Đukić je juče prokomentarisao i njegov status.

”Ja stalno ponavljam, trening je merilo svega. Ja nemam pravo da forsiram nešto. Teren diktira i svi oni sami moraju da se izbore za status. Ja ne gledam ni ‘CV’, već samo teren i koliko mi daš na terenu, toliko te vrednujem”, zaključio je Đukić.

Foto: partizan.rs

Send this to friend