Srbija i Kina za što brži početak radova na izgradnji auto-puta Preljina- Požega

delegacija-sa-li-kecijangom_1511871456.640x360_rss-600x315.jpg


Delegacija Vlade Srbije razgovarala je danas u Budimpešti sa premijerom Kine Li Kećangom o zaključivanju ugovora o finansiranju izgradnje autoputa Preljina-Požega, dužine 30,9 kilometara, na Koridoru 11, na kojem bi sledeće godine trebalo da počnu radovi.

Kako je saopštilo Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, razgovori o zaključivanju ugovora o finansiranju gradnje novog autoputa započeti su odmah nakon što je juče u Budimpešti, u okviru Samita šefova vlada Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope, potpisan komercijalni ugovor o izgradnji te saobraćajnice vredan 450 miliona evra sa kineskom kompanijom CCCC.

Na sastanku delegacija Srbije i Kine, predvodjenih premijerima Anom Brnabić i Li Kećangom, govorilo se i o realizaciji drugih zajedničkih infrastrukturnih projekata, kao i mogućnostima za proširenje ekonomske sardnje dve zemlje.

Kako je podsetilo Ministarstvo, na bilateralnom sastanku održanom u okviru Samita u Budimpešti, premijer Kine
izrazio je zainteresovanost za inicijative srpske strane i istakao da razvoj ekonomske saradnje treba da prati visok nivo političkih odnosa dve zemlje.

(Beta)

Send this to friend