PUPS poziva strane investitore da ulažu u poljoprivredu Srbije

Beta-owb1m2s7nc.640x360_rss-2-600x315.jpg


Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) pozvala je danas strane investitore koji su prepoznali isplativost ulaganja u poljoprivredu Srbije da svojim iskustvom, znanjem i kapitalom pomognu još brži razvoj zadrugarstva u zemlji.

Po podacima Agencije za privredne registre, u Srbiji su od sredine aprila do druge polovine novembra osnovane 182 zadruge kojima je bespovratno dodeljeno 105 miliona dinara.

„To pokazuje samo da su naši zadrugari, mahom poljoprivrednici, brzo reagovali na izuzetno povoljne uslove finansiranja u ovoj ‘probnoj fazi’, s obzirom da je plan Vlade Srbije da u razvoj zadrugarstva uloži 25 miliona evra u naredne tri godine“, naveo je PUPS.

PUPS podseća i da interes za ulaganje u zadruge iskazuje i naša dijaspora koja bi, uz Vladu Srbije i lokalnu samoupravu, trebalo da bude jedan od stubova obnove zadrugarstva.

„Kao četvrti stub vidimo i strane investitore u srpsku poljoprivredu koji su se na taj korak i odlučili zato što imaju poverenje u novi sistem koji aktuelna Vlada želi da uspostavi sa svim svojim partnerima, pa bi njihovo ulaganje u srpsko zadrugarstvo upravo značilo i neku vrstu uzvraćanja zahvalnosti državi Srbiji na uslovima koji su dobili za razvoj svog poslovanja u našoj zemlji“, naveo je PUPS.

PUPS je podsetio da je zadružni sistem udruživanja poljoprivrednika u Evropskoj uniji (EU) naročito razvijen u Nemačkoj i Francuskoj.

„Akcijom Vlade Srbije ‘500 zadruga u 500 sela’ srpske zadruge doživljavaju renesansu“, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Send this to friend