Protiv diktature: Krivične prijave podnete su i za dogadjaje 10 dana posle izbora

Beta-cf7yxzuir8.640x360_rss-600x315.jpg


Protest „Protiv diktature“ saopštio je danas, povodom izjave ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića da je policija mogla da toleriše prvih nekoliko dana skupa i da ga tretira kao spontan, da se neke krivične prijave podnete protiv učesnika protesta odnose na dogadjaje koji su se odigrali 10 dana posle predsedničkih izbora.

„Protiv diktature“ ponavlja da su protesti bili spontano okupljanje gradjana „koji su neposredno reagovali na očiglednu izbornu kradju i zloupotrebu institucija“, navodi se u saopštenju.

„Protiv diktature“ reagovao je i na Stefanovićevu izjavu da je smatrao da iza protesta stoje političari. 
„Izgleda da uvaženom ministru nije jasno da i gradjani imaju političke zahteve i da ne žele da žive u državi koja ne poštuje njihova osnovna ljudska i politička prava“, navodi se u saopštenju.

„Protiv diktature“ naveo je da koliko god prijava da bude podneto i koliko god da vlast zloupotrebljava institucije „Protiv diktature“ neće odustati od borbe za izgradnju demokratskog društva.

„Protiv diktature“ je zahvalio „na nesebičnoj podršci svim medijima koji su objektivno pratili proteste“, Policijskom i Vojnom sindikatu Srbije, kao i Pokretu slobodnih gradjana, Novoj stranci, Demokratskoj stranci, Socijaldemokratskoj stranci, Narodnoj stranci, Pokretu za preokret, Levici Srbije kao i drugima.

(Beta)

Send this to friend