Neobičan potez: Premijer Bugarske dobio lični broj mobilnog od saudijskog princa

34930372396_ce2b9584b6_b-600x315.jpg


Bugarski list „Standart“ objavio je da je premijeru te zemlje Bojku Borisovu, tokom posete Saudijskoj Arabiji, princ prestolonaslednik Mohamed bin Salman dao privatni broj mobilnog telefona.

BTA prenosi navode ovog lista da je saudijski princ kazao Borisovu da će mu biti dostupan na tom broju kada god treba, kao i da, kada bude došao u Bugarsku, neće doći praznih ruku.

Bugarska agencija prenosi i da su se drugi listovi bavili posetom Rijadu Borisova, koji je prema navodima dnevnika „Trud“ nakon sastanka sa saudijskim kraljem Salmanom rekao da će Bugarska za nekoliko meseci otvoriti ambasadu u prestonici, a i ovaj list piše da je Borisov razmenio brojeve telefona sa Salmanovim sinom.

List „Kapital dejli“ navodi da su Bugarska i Saudijska Arabija razgovarale o zajedničkim energetskim i saobraćajnim projektima, dok „Sega“ piše da je ovoj poseti Rijadu, koju bugarske vlasti nazivaju istorijskom, prethodio neočekivani potez Irana koji je avionu u kojem je bio Borisov sa članovima vlade zabranio prelet preko svoje teritorije, pa je letelica morala obilaznom rutom do Saudijske Arabije.

(Tanjug)

Send this to friend