Naslovna strana za sredu, 29. novembar 2017. godine

Beta-g8g8io8jjc.640x360_rss-6-600x315.jpg


Dnevni listovi na naslovnim stranama za sredu, 29. novembar, najviše pišu o strategiji SAD za Balkan, planom da se pojača vojno prisustvo SAD u regionu istočne Evrope, presudama Haškog tribunala i beogradskim izborima.

ALO – „Vučić me nikad ne pritiska“, naslov je intervjua s predsednikom RS Miloradom Dodikom. „Pet vladika radilo za paradržavnu tajnu službu“, o tome da je u tajnoj službi koju je navodno osnovao DS bilo i crkvenih velikodostojnika.

BLIC – „Izbori za Beograd 11. marta“, list piše o datumu održavanja izbora za Skupštinu Beograda. „Strategija: Prisustvo vojske, mir sa Srbijom“, o planu SAD za Balkan.

VEČERNJE NOVOSTI – „Amerika nas želi kao svog saveznika“, list piše o strategiji SAD za Balkan i planu jačanja vojnog prisustva u regionu. „Prvi projekat Kine i Evrope preko Srbije“, o rekonstrukciji pruge Beograd-Budimpešta.

DANAS – „Da bismo završili 5. oktobar moramo se rešiti Vučića“, razgovor sa Milom i Srbijankom Turajlić povodom premijere nagradjenog filma „Druga strana svega“. „Danas na ‘udaru’ jer je otkrio medijsku prevaru“, o reagovanjima na izveštaj sudskog veštaka o povredama novinarki na protestu Dveri ispred Televizije Pink.

INFORMER – „2050 Srbi manjina u Srbiji“, o proceni CIA po kojoj će broj gradjana sa 8,8 pasti na 5,8 miliona. „SAD hoće istorijsko pomirenje sa Srbima“, o tome da je potpredsednik Atlantskog saveta iz Vašingtona Dejmon Vilson najavio da će SAD radikalno promeniti politiku na Balkanu.

KURIR – „Amerikanci žele istorijsko pomirenje sa Srbijom“, o novoj strategiji SAD prema Balkanu. „Markuš hteo da otkrije veliku tajnu Kuriru, pa ubijen“, o ubistvu Marka Markuša u Novom Sadu.

POLITIKA – „Prištinski plan B: Ujedinjenje sa Albanijom“, list piše o najavama pojačanog prisustva vojske SAD na Balkanu i zajedničkoj sednici vlada Kosova i Albanije. „Nevinost Srbije u fusnoti“, o presudama Haškog tribunala.

SPRSKI TELEGRAF – Pod naslovom „Janković doušnik BIA“, list piše da je lider PSG Saša Janković dugogodišnji saradnik tajne službe. 

(Beta)

Send this to friend