Naslovna strana za četvrtak, 30. novembar 2017. godine

Beta-m74wf0kca6.640x360_rss-12-600x315.jpg


Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama od četvrtka, 30. novembra najviše pišu o presudi Haškog tribunala kojom su šestorica lidera bosanskih Hrvata pravosnažno osudjena na višegodišnje zatvorske kazne zbog progona Muslimana u BiH 1993-94. godine i samoubistvu koje je general Slobodan Praljak počinio u sudnici.

ALO – „Jovica Stanišić pravio tajnu službu za Tadića“, list piše da je haški optuženik i biviši šef Državne bezbednosti bio uključen u navodno formiranje bezbednosne službe za nekadašnjeg lidera Demokratske stranke Borisa Tadića.

BLIC – „Decembar presudan za region“ jer u posetu Srbiji stižu članovi Predsedništva BiH. O incidentu u valjevskoj školi „Drugovi izgazili dečaka u učionici“. List piše i da je „Hrvatski general popio otrov u Hagu“. Reditelj Kokan Mladenović za list kaže „Vodi nas ekipa iz devedesetih“.

VEČERNJE NOVOSTI – O haškoj presudi „Tudjman je zločinac, a hrvati agresori“ i o samoubistvu u sudnici „General Praljak se otrovao pred sudom“. List piše i da se „Brisel plaši kineskog zmaja“. „Svetinje na Kosovu ostaju SPC“, tekst u kojem se navodi da je Skupština u Prištini usvojila Zakon o verskim zajednicama na Kosovu i Metohiji.

DANAS – „Aleksandrić: Stojim iza svojih nalaza i izveštaja“, sudski veštak koji je „na udaru tabloida“ zbog izveštaja o lakim povredama novinarki Pinka. MUP najavio ispitivanje poslanika Dveri „Čomić: Saslušanje poslanika – ruganje parlamentu“. List piše i da se „Hrvatski general Praljak otrovao usred sudnice“. Opozicija o anonimnim telefonskim pozivima Beogradjana sa pitanjem za koga ćete glasati „(Borko) Stefanović: Markiranje onih koji nisu za SNS“ i „(Zoran) Živković: Gradjani od provajdera da zahtevaju listing poziva i da o tome obaveste policiju“.

INFORMER- Uz nadnaslov „Dramatični podaci“ list na naslovnoj strani najavljuje temu „U Srbiji čak 160.000 neplodnih muškaraca“.

KURIR – „Smrt uživo, Tudjmanovom oficiru otrov dali advokati da se ubije“, o samoubistvu hrvatskog generala Slobodana Praljka pred Haškim tribunalom. O slučaju vršnjačkog nasilja u valjevskoj osnovnoj školi „Dečaci (9) brutalno isprebijali vršnjaka“.

POLITIKA – Pod naslovima „Hrvatska u Hagu proglašena krivom za udruženih zločinački poduhvat u BiH“ i „Samoubistvo uživo“ list piše o presudi Haškog tribunala kojom su šestorica lidera bosanskih Hrvata pravosnažno osudjena na višegodišnje zatvorske kazne zbog progona Muslimana u BiH 1993-94. godine i samoubistvu Slobodana Praljka koji je bio osudjen na 20 godina zatvora. List piše i da su „Za žene žrtve nasilja ‘svi operateri trenutno zauzeti’“.

SRPSKI TELEGRAF – „Nadjeno oružje kojim je ubijena Jelena“, list piše o istrazi ubistva pevačice Jelene Marjanović.

(Beta)

Send this to friend