Mesijeva tajna klauzula!

1511952979_h_53626965640520191020170707234442.jpg

Brojni svetski mediji su minulog leta pisali kako bi Leo Mesi mogao da napusti Barselonu.

On je letos imao još samo godinu dana ugovora sa “Blaguranom”, usledio je poraz od Reala u Superkupu Španije, so na ranu od prethodne sezone, kada je Real uzeo Primeru i Ligu Šampiona.

Ipak, Argentinac se dogovorio sa upravom kluba, a nedavno je i stavio paraf na novi ugovor.

Prema novoj saradnji Mesi će na “Kamp Nou” ostati do 2021. godine, dok će mesečno zarađivati oko 520 hiljada evra nedeljno, pa je tako postao drugi najplaćeniji fudbaler sveta iza Karlosa Teveza.

U novom ugovor stoji i otpusna klauzula od 700 miliona evra, Barsa se postarala da im se ne ponovi Nejmar, a prema poslednjim informacijama Mesi je insistirao da u ovu saradnju bude uključena još jedna interesantana stavka.

Naime, Mesi je dao svoj blagoslov upravi kluba kada su angažovali Luisa Suareza i Paulinja, obojica su bila pod lupom medija kada su prelazila u Kataloniju, Urugvajac zbog suspenzije koju je zaradio na Mundijalu, kada je ugrizao Kjelinija, dok se smatarlo da Paulinjo nema kvalitet za klub kao što je Barsa.

Ipak, ispostavilo se da su i Suarez i Paulinjo bili dobri porezi uprave kluba, pa je tako Mesi zatražio da ubuduće bude uključen u transfere kluba.

Dakle, ukoliko Barsa bude želela nekoga da angažuje u narednom periodu, prvo će morati da se obrati Mesiju za njegov amin.

Foto: Epa/Mariscal

Send this to friend