Ma kakvi Juve i Atletiko, Barsa ima najbolju odbranu u Evropi!

pike_umtiti_alba535545020180313151625.png

Da vam je ovo neko rekao tokom prethodne tri sezone kada je na klupi sedeo Luis Enrike, zvučalo bi kao komedija i nemoguća misija.

Ipak, u ovom trenutku je i to moguće, Barselona ima najbolju odbranu u Evropi, kada su u obzir uzmu sva takmičenja – prvenstvo, nacionalni kup i Liga šampiona.

Barselona igra drugačije nego prethodnih godina, Valverde je u fokus više stavio odbranu i to za sada donosi rezultate.

Barsa je do sada u svim takmičenjima primila samo 17 golova, a više od nje su čak primili i Juventus i Atletiko Madrid čije odbrane poslednjih godina simbolizuju neprobojne zidove ispred svog gola.

Juventus je primio 20 golova, a Atletiko Madrid 23 u svim takmičenjima, a pritom je Barselona imala i nekoliko mečeva više, jer u Kupu kralja se igraju dvomeči od početka, Atletiko je ispao još u osmini, a u Kupu Italije je sistem po jedan meč, sve do polufinala.

Barsa je u Ligi šampiona primila samo dva gola, od Olimpijakosa i Čelsija, a zanimljivo da je upravo u grupi bila sa Juventusom kome je dala tri gola (toliko niko nije uspeo ove sezone) i nije primila nijedan (3:0, 0:0).

Ovo je nešto u šta se navijači Barse sada uzdaju, a to nije bio njihov zaštitni znak prethodnih godina.

Ne treba da podsećamo da je ista ova Barsa, pod vođstvom Luisa Enrikea pre tačno godinu dana izgubila od Juventusa u četvrtfinalu Lige šampiona – 3:0, 0:0…

Foto: EPA/ALEJANDRO GARCIA

Send this to friend