Istražna Komisija Agrokor i zvanično prestala da radi

1511921003_agrokor-600x315.jpg


Saborski Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sistem konstatovao je danas da je parlamentarna istražna Komisija o Agrokoru prestala da radi 20. novembra, od trenutka pokretanja zvaničnog istražnog postupka.

Nakon što je predsednik tog odbora Željko Rajner obavestio članove da je Komisija o istrazi u Agrokoru završila sa radom, poslanik SDP-a Arsen Bauk je zatražio da se zakjučak o tome objavi u Narodnim novinama jer, kako smatra, on ima snagu da zaustavi rad istražne Komisije.

Predstavnici vlasti su, međutim, to odbili.

Bauk je to predložio zato što je i odluka o osnivanju istražne Komisije bila objavljena u Narodnim novinama.

Orsat Miljenić (SDP) nakon sednice je poručio kako „i dalje smatra da se radi o pogrešnom tumačenju zakona koji je sasvim nelogičan“.

„Kada se vidi sve šta znamo o tom rešenju o istrazi, jasno je da je ona vrlo uska i ograničena i da se bavi jednim malim segmentom. Međutim, vladajuća većina je odlučila da tako tumači zakon i danas su doneli odgovarajuću odluku“, rekao je Miljenić.

Kako je izvestila HINA ne zna se šta će biti sa dokumentacijom iz Agrokora i državnih institucija koja je pristigla u Komisiju, već je uputio novinare da o tome pitaju vladajuće.

Upitan za eventualni novi SDP-ov plan u vezi s Agrokorom, Miljenić je istakao da su „vladajući danas vrlo jasno rekli kako ne žele da se išta što se događa u Agrokoru odvija pred javnošću“.

„Jasno je da vladajući ne žele da se išta sazna o Agrokoru pa neće dopustiti nikakvo istraživanje, a naravno da mi možemo i hoćemo inzistirati na nekim pitanjima i otvarati ih, ali u formi istažne Komisije to više ne možemo da radimo“, zaključio je Miljenić.

(Tanjug)

Send this to friend