Iliev otkrio plan za Sumu i postavio pitanje o ''ratu saopštenjima''

beta-95g6aesy65375640505589020161120161737.jpg

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev govorio je danas za B92 o najaktuelnijim pitanjima u Partizanu, a tema o kojoj se ovih dana najradije govori u Humskoj jeste plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope.

”Veliki uspeh za srpski fudbal, za Partizan, očekuje nas veliki spektakl na proleće, nadam se nekom velikom protivniku”, istakao je Iliev na početku razgovora sa Filipom Čukanovićem.

Navijači već iščekuju vesti o potencijalnim pojačanjima, a izuzev Radosava Petrovića koga je pomenuo pre nekoliko dana, Iliev ne želi da otkriva karte.

”Mi ćemo sve učiniti, od kada je ova garnitura na čelu kluba, da budemo sve bolji. Imamo plan i uveliko se radi na ostvarivanju tih planova.

Ne bih o imenima zbog realizacije tih planova koje imam u glavi”, naglasio je Iliev, a onda je naveo primer Sejdube Sume koji je letos stigao u Humsku, a koji za sada ne opravdava uloženi novac u njega.

S tim u vezi, otkrio je i šta se planira sa omalenim vezistom iz Gvineje.

”Shvatili smo da novac nije ključan u ostvarivanju ciljeva. Mi smo pokazali našoj javnosti da smo spremni da uložimo novac u transfer Sume, ali on ne daje to što smo očekivali.

Novac nije garant kvaliteta. On se kod nas nije snašao, a mi to sebi ne možemo da priuštimo. Kada se ovako nešto desi, sigurno da utiče na budžet kluba.

Plan je da odigra godinu dana i da vidimo da li će posle priprema zaigrati onako kako mi očekujemo”, objašnjava Iliev.

Naredna tema bio je Ognjen Ožegović. Za razliku od Sume, u Ožegovića su mnogi sumnjali na početku, a on je za kratko vreme dao ogroman doprinos plasmanu crno-belih u ”evropsko proleće”.

”Ja se retko kajem u životu. Ja sam tada stao u zaštitu mog igrača i to ću uvek uraditi. Možda je način bio pogrešan i nadam se da tako nešto sebi neću dozvoliti, jer sam još uvek mlad na ovoj funkciji. Ali, on je nama vratio sve golovima, pogotovo ovim poslednjim protiv Jang bojsa”, istakao je Iliev.

Nažalost, ono što je opet izbilo u prvi plan posle istorijskog uspeha u Evropi, jesu najnovija prepucavanja sa Crvenom zvezdom, a Iliev ističe da mu takva atmosfera ne prija.

Ipak, uputio je i jedno konkretno pitanje – ko je prvi počeo?

”Ja lično ne volim rijaliti programe i taj način života, meni to kao sportisti smeta. Verujem da smeta i ljudima iz Zvezde. Treba da vidimo gde je taj početak, odakle je sve počelo. To vi novinari valjda najbolje znate.

Ako je neko napadnut, on mora da odgovori, a onda se dođe u situaciju da se ne zna ko je prvi počeo. Sve se dobro zna, javnost je svesna odakle je to krenulo.

Nećemo da se vodimo onim da pametniji popušta, pa onda ovaj manje pametni preuzme primat.

Mi nikada nismo bili u konfliktu sa Savezom. Sudijska komisija je totalno druga priča od FSS. Jeste to sve zajedno, ali odluke se donose odvojeno…”, zaključio je Iliev.

Foto: Beta/BranislavBožić/Ev

Send this to friend