HTC i Google objavili poslovnu saradnju vrednu 1,1 milijardu dolara

8c42bd200d80b7441d072b09618aa7a0

HTC i Google objavili poslovnu saradnju vrednu 1,1 milijardu dolara

21.09.2017 14:23 |
0
Biznis IT

HTC i Google objavili poslovnu saradnju vrednu 1,1 milijardu dolara

HTC i Google su zvanično objavili da su dve kompanije postigle poslovni dogovor. Google će HTC-u platiti 1,1 milijardu dolara u gotovini, a zauzvrat će dobiti deo zaposlenih tajvanske kompanije. Google će takođe imati pristup intelektualnoj svojini kompanije HTC.

Šta ovaj sporazum znači za budućnost HTC-a i Google-ovu Pixel liniju telefona? Određeni zaposleni u kompaniji HTC, od kojih mnogi već rade za Google u razvoju Pixel telefona, će se pridružiti Google timu. Dodatno, Google će dobiti licencu (koja nije ekskluzivna) za HTC-ovu intelektualnu svojinu, što znači da će imati prisup HTC-ovim proizvodnim patentima i dizajnima za buduće Pixel uređaje.

Transakcija će kompaniji HTC pomoći da ostvari dobar rezultat sa svojim narednim premijum telefonom (na kojem se već radi), a kompanija će nastaviti da širi svoju Vive VR paltformu. Tu su i investicije u IoT, AR i AI.

S druge strane, potez pokazuje da je Google posvećen radu na budućim Pixel telefonima, a sporazum će svakako učvrstiti Google Pixel portfolio.

Transakcija još uvek čeka da bude odobrena od strane regulatornih tela, njeno okončanje se očekuje do ranih meseci 2018. godine.

Izvor: GSMArena

Komentari

0

Dodaj komentar

Send this to friend