FK Crvena zvezda dala prilog za izgradnju Hrama Svetog Save

Beta-ltdghh4xii.640x360_rss-600x315.jpg


Fudbalski klub Crvena zvezda dao je danas novčanu pomoć za izgradnju Hrama Svetog Save u Beogradu, objavljeno je na sajtu kluba.

Donaciju hramu u ime kluba uručio je direktor Zvezde Zvezdan Terzić koji je sa igračima bio u poseti.

„Iz ovog Hrama crpimo snagu za najvažnije utakmice koje nam dolaze, a pre svega za susret sa Kelnom. Nas vezuje mnogo toga – srpstvo, pravoslavlje, ljubav prema Crvenoj zvezdi, kao i zajednički pokrovitelj, kompanija Gazprom koja je pomogla izgradnju predivnog mozaika u kupoli koji smo danas imali posebnu privilegiju i da dodirnemo“, rekao je Terzić.

„Znamo da se ovde 2019. godine obeležava veliki jubilej, 800 godina od kada je Srpska pravoslavna crkva dobila autokefalnost. Hram Svetog Save nije završen i velika nam je čast što ćemo donacijom pomoći njegovu izgradnju. Sa naše strane to je skroman prilog i nadamo se da će hram biti uskoro završen. Ogromnu većinu vašeg bratstva čine zvezdaši i to nam daje posebnu snagu i veru da ćemo u narednoj evropskoj utakmici sa Kelnom ostvariti povoljan rezultat i da ćemo obradovati sve naše navijače“, rekao Terzić.

Starešina hrama Svetog Save, arhimandrit Stefan Šarić uručio je ikonu Svetog Save, koju su izradili „veliki zvezdaši koji mahom čine bratstvo hrama“, piše u saopštenju.

Sveštenici su u kripti te crkve danas održali „molitvu za uspeh i blagodarnost u radu“ i poželeli fudbalerima da narednog četvrtka na utakmici protiv Kelna „nastave putem uspeha kojim su krenuli ovog leta“.

(Beta)

Send this to friend