Filip Đuričić: ''De Zerbi i Benevento su mi pružili šansu da ponovo oživim''

1523970388_h_526103723756500531867020180111234931.jpg

Đuričić je zabeležio magičnu asistenciju za Dijabatea za vodeći gol Beneventa i prema izveštajima italijanskih medija, bio je najbolji igrač utakmice.

Igrao se 22. minut kada je Đuričić uočio Šeika Dijabatea kako ulazi u prostor, da bi zatim, bez gledanja, savršeno petom pronašao reprezentativca Malija, koji je asistenciju ulepšao prelepim lob udarcem.

Sasuolo je zatim preokrenuo golovima Politana, da bi Dijabate u 73. minutu postavio konačan rezultat. Srpski fudbaler, koji igra na pozajmici iz Sampdorije, diktirao je tempo igre i pokazao koliko je važan timski igrač. Đuričić je takođe poslao i dobru loptu za Ijemelu, koji tu priliku nije iskoristio.

Dvadesetšestogodišnji ofanzivni vezista je imao i jedan pokušaj u 37. minutu, ali Konsilji je ostao nesavladan. Đuričić je tako nastavio sa konstantnim partijama za ekipu koju vodi Roberto De Zerbi i gde se ustalio kao jedan od najvažnijih igrača. Ipak, srpski fudbaler kaže da na nešto još uvek čeka.

”Zadovoljan sam partijama,  ali mi nedostaje samo jedna stvar – gol. Imao sam nekoliko šansi da zatresem mrežu i nadam se da će se to ostvariti u nekoj od narednih utakmica. Dijabate je izuzetan igrač sa kojim sjajno sarađujem.

Konačno dajemo makar dva gola po utakmici i mislim da je to sjajna stvar za tim. De Zerbi i Benevento su mi pružili šansu da ponovo oživim i zahvalan sam im na tome”, rekao je Đuričić.

Novu priliku za taj prvi gol u dresu Beneventa, Đuričić će imati u sredu, 18. aprila, protiv Atalante od 18 časova.

Foto: Epa/Orestis Panagiotou

Send this to friend