Đukić: "Ja sam kriv za derbi! Kritike su na mestu, pre svega trenera"

1523973676_beta-3y77ww9vyp650535416020180311183235.jpg

Trener Partizana Miroslav Đukić nema nikakvu dilemu ko je kriv zbog poraza na derbiju, a igrače ne želi pojedinačno kritikuje.

Ja sam najveći krivac, nemam nikakav problem sa tim. Uvek je trener najveći krivac, ja sam šef i moja krivica je najveća. Sigurno je da nismo dobro odigrali utakmicu, svi smo toga svesni“, rekao je Đukić novinarima.

Da li bi bilo nešto drugačije da je sastav tima bio drugačiji?

Sad se nagađa ko je mogao da igra, a to su sve zlonamerne priče. Posle bitke svi su generali. Sada priče zašto nije igrao Tošić i Suma… Mi smo pobeđivali i gubili utakmice sa njima, znamo ko su i šta su oni, nisu oni sporni. A da su igrali a mi izgubili, tekst bi bio ‘ekipa koja pobeđuje se ne menja’.

Pa kao Sumim crveni je dobra stvar? Kao, pokazao je karakter u tom crvenom kartonu. Moja profesija je mnogo ozbiljnija. Ja određujem sastav pre nego što počne utakmica. I kada gubimo i kada pobeđujemo mi smo ekipa. Nismo odigrali kao ekipa i to je uzrok poraza“, rekao je Đukić.

Dobro, ali niste dobro odigrali derbi, taj deo nije sporan?

Da, da, kritika je totalno na mestu, da se iskritikuje na prvom mestu trener. Mi nismo bili mi. Mogu da izgubim od bilo koga, ali mi smeta kad ne budemo mi. Nismo bili agresivni, nismo išli po protivnika“, rekao je trener Partizana.

Da li ste zamerili konkretno nekom igraču?

Nisam igrača, nego ekipu. Da li je to težina utakmice, ne znam. Primljeni golovi su nas poremetili. Bilo je 50 faulova. Utakmica Valensija – Barselona 20 faulova, a ovde 50! Pa onda ulasci doktora, pa izmene…Tu nije bilo igre“, rekao je Đukić.

Foto: Beta/Branislav Božić/Ev

Send this to friend