Čistka u Partizanu?! Ko će morati da pakuje kofere?

par640535313020180309153527.jpg

Vidno nezadovoljan bio je potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić još tokom 157. derbija, prilikom gostovanja na TV Partizan.

Očigledno, utisak o onome što je video u duelu sa Crvenom zvezdom (1:2) nije mnogo promenio ni u ovih par dana, pa je u intervjuu za ”Kurir” najavio značajne promene, pre svega u sportskom sektoru kluba.

”U moje lično ime mogu reći da sportski sektor očekuje sveobuhvatna promena, a koga će i kako ona zahvatiti, ja nisam pravi sagovornik! Izvesno je da Partizanu predstoji dobar i veoma važan prelazni rok”, istakao je Vuletić.

S obzirom da do kraja sezone ima još mesec dana, a da će kvalifikacije za evropsku scenu početi vrlo brzo, već početkom jula, jasno je da u Humskoj neće imati previše vremena da sprovedu te velike promene, ukoliko žele da sa kvalitetnim i uigranim timom izađu na evropsku scenu.

Naravno, jasno je da će nekolicina prvotimaca morati da spakuje kofere tokom leta, ali se postavlja pitanja da li će ove promene zahvatiti i stručni štab, a možda i sportskog direktora.

”Ne želim da prejudiciram šta to znači. Podsetiću, uvek se polazi od tima, jer nekim igračima ističu ugovori, neko će otići iz drugog razloga.

Upravni odbor će svačiju ulogu dobro razmotriti, jer ako je svako od nas u klubu imao potpunu autonomiju u radu, onda je logično da postoji i odgovornost za ono što se uradi. Sačekaćemo kraj takmičenja kako bismo ipak imali širu sliku o sezoni”, objašnjava Vuletić.

Kada je u pitanju šef struke Miroslav Đukić, njemu u prilog ide plasman u evropsko proleće, kao i to što su u Humskoj u protekle dve-tri godine više puta menjali trenere, pa ne žele da takvu praksu ponavljaju. Ali, aktuelni strateg crno-belih moraće bar da uspešno završi posao u Kupu, kada već nije mogao u prvenstvu.

”Ne tako davno Partizan je smenio Nikolića da bi doveo Milinkovića. Potom je šansa ukazana Druloviću, pa Tomiću. Četiri trenera za svega osam meseci, to Partizan sebi ne sme da dozvoli.

U krajnjoj liniji, poverenje u sportski sektor postoji, jer još su sveži hvalospevi na račun šeste duple krune iz prošle sezone, a i plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope ostvaren je u ovoj sezoni”, zaključio je Đukić.

Foto: Sportske.net/Pavle Knežević

Send this to friend