Bizarna pravila kraljevske porodice: Princeza Dajana je pre udaje morala da dokaže da je nevina

dajana-600x315.jpg


Megan Markl dogodine će postati deo britanske kraljevske porodice. Lepa američka glumica postaće supruga princa Harija, koji je peti u liniji nasleđivanja britanske krune. Iako je većina javnosti oduševljena Harijevim izborom, deo britanske javnosti ne može da shvati kako su Hariju dopustili venčanje s razvedenom glumicom, budući da se znaju stroga nepisana pravila kraljevske porodice.

Kada su se princ Čarls i Dajana Spenser verili, bila je javna tajna da mlada mora da bude plave krvi i da ne sme da ima prošlost. Plava krv značila je aristokratsko poreklo, koje je Dajana kao kćerka grofa Spensera imala, a ne imati prošlost značilo je da buduća princeza mora da dokaže nevinost.

Ujak princeze Dajane javno je rekao da je buduća princeza devica i tako otklonio sve sumnje.

Nepisano pravilo da se mlade moraju udati kao device datira još od vremena kada je himen bio jedini dokaz da buduća princeza nije trudna, odnosno nevinost je bila jedini pravi dokaz da princeza neće „podvaliti“ naslednika.

Već u vreme zaruka Kejt Midlton, kraljica nije marila za njen himen, ali su neki britanski tabloidi spekulisali o tome jesu li se princ Vilijam i Kejt ipak čuvali za brak.

Send this to friend