AMSS: Kolovozi mokri, vetar u donjem Podunavlju i Banatu

Beta-nh9rahg96k.640x360_rss-600x315.jpg


Saobraćaj se odvija po mokrim kolovozima i uz pojačan vetar u donjem Podunavlju i Banatu, a kiša bi mogla da utiče na prohodnost puteva u većini krajeva južne i jugozapadne Srbije, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS).

​Obilnije padavine koje se najavljuju, pored mokrih kolovoza, na putevima u planinskim područjima mogu izazvati izlivanje bujičnih potoka zbog nanosa zemlje i mulja, pa vožnja može biti usporena i otežana. U Timočkoj i Negotinskoj krajini moguća je kiša koja će se lediti pri tlu.

Prema podacima Uprave granične policije na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila nisu duža od 20 minuta, dok kamioni na izlaz iz Srbije na prelazu Horgoš čekaju 180 minuta, na prelazu Gradina 90 minuta, a na Batrovcima 180 minuta.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Madjarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na ostalim graničnim prelazima u Srbiji.

Od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica.

Do 20. decembra od 07.00 do 16.00 na autoputu u pravcu Beograd – Dobanovci, od Sava centra zbog radova je za saobraćaj zatvorena preticajna leva saobraćajna traka svakog dana parcijalno, u potezima ne većim od 1,5 kilometara.

(Beta)

Send this to friend